Bastu


Fr.o.m 2013-02-01 så har Intresseföreningen beslutat att varje medlem som bokar ett 2-timmars bastu-pass får förmånen att ge ett bidrag till föreningen för driftskostnaderna. Vi anser att 20:- per tillfälle är rimligt. Ove på Vallmostigen kommer att se till att det finns en sparbössa för tjugan eller guldpengarna.
Observera att de gemensamma dam- och herrtiderna är avgiftsfria. Detta för att uppmuntra till gemensamt nyttjade av bastun.

När du har bokat ska du i god tid försäkra dig om en nyckel till bastun. Lista med nyckelpersoner finns längst ner på sidan.

Tips och ordningsregler

  • Bastun får bokas högst 4 timmar i sträck. Det tar mellan 1 och 1,5 timme att värma upp bastun, beroende på årstid.
  • Bastun startas med ett vred (vänster) nertill på framsidan. Gångtiden är 3 timmar. Timerfunktion finns, och den kan ställas på ett antal timmar innan bastun startar. Det finns också ett termostatvred (höger) på bastuns framsida.
  • En stege finns så att man kan gå ner i vattnet från bryggan. Det finns spår i bryggan som passar stegen så att den inte glider. Stegen förvaras inne i bastun när den inte används.
  • Bastun skall städas till det skick du själv önskar finna den vid ankomst. Städutrustning finns i bastun. Om du har synpunkter på städningen, hör av dig till bastuvärdarna.
  • Dusch finns inte, och om du önskar sitta på något i bastun så föreslås att en handduk används.
  • Om du lånat nyckel – lämna tillbaka den snarast efter användandet.

Bastuvärdar

Marie & Jesper Lindberg, Vallmostigen 7, Tel. 0431-454740, bastuvard@ljungabolet.se

Nyckelpersoner

Ulla & Ove Svensson (sommarstuga) Vallmostigen 12
Karin Östling (fastboende) Hjortstigen 3
Frank Hümmerich (fastboende) Orrstigen 2
Helena Karlsson (fastboende) Harstigen 6
Bengt Petersson (fastboende) Rosas Stig 7
Camilla Ahlberg (fastboende) Lindebolet
Marie Lindberg (fastboende) Vallmostigen 7

Till bokningen